19 de juny 2012

Primers experiments amb l'Shrink plastic


Us vull ensenyar els meus primers experiments amb el "shrink plastic", l'shrink plàstic o plàstic màgic són unes fulles de plàstic finetes, poden ser transparents translúcides o de color blanc, en aquests folis hi pots dibuixar qualsevol motiu amb retoladors o pintures,  retallar-lo i finalment la part més divertida: encongir-ho al forn! Les peces comencen a entortolligar-se, arrissar-se i es van fent petites... i de cop plas! queden planes, gruixudetes i petites. M'encanta!

 Les peces queden  de 3 a 4 vegades més petites que l'original i més gruixudes. jo vaig utilitzar un shrink plastic de la marca Apli que vaig trobar a l'Abacus, també el podeu comprar per internet o bé reciclar plàstics que tingueu per casa, al final de l'entrada us poso un enllaç amb un tutorial.

Os quiero enseñar  mis primeros primeros experimentos  con "shrink plastic", el shrink plastic o plástico mágico son unas hojas de plástico finitas, pueden ser transparentes translúcidas o de color blanco, en estas hojas puedes dibujar cualquier motivo con rotuladores o pinturas,  recortarlo y finalmente la parte más divertida: encogerlo en el horno! Las piezas empiezan a enrollarse, rizarse y se van haciendo pequeñas... y de pronto plas! quedan planas, gruesas y pequeñitas. Me encanta!

Las piezas quedan  de 3 a 4 veces más pequeñas que el original y más gruesas. Yo utilicé un shrink plastic de la marca Apli que encontré a l'Abacus, también lo podéis comprar por internet o bien reciclar plásticos que tengáis por casa, al final de la entrada os pongo un enlace con un tutorial.


En la fotografia dels dos elefants: el negre és perquè vegeu la mida original de l'elefant de shrinkplàstic i com ha encongit.
En la fotografía de los dos elefantes: el negro es para que veáis la medida original del elefante de shrink plastic y como ha encogido.

Podeu trobar uns tutorials molt interessants a la web de l'Ishtar Olivera (també té tutorials de segells):
Podéis encontrar unos tutoriales muy interesantes en la web de Ishtar Olivera (también tiene tutoriales de sellos):

I aquí expliquen com utilitzar envasos que tenim per casa per utilitzar-los com a shrink plastic, de fet és simplement poliestirè:
Y aquí tenéis como utilizar envases que tenemos por casa para utilizarlos como shrink plastic, de hecho es simplemente poliestireno:


Jo vaig anar buscant com a boja quins plàstics de casa eren poliestirè, resulta que els envasos de gelatina Royal són poliestirè ( PS i un sis al símbol de reciclar ), no tinc la foto, però l'invent va resultar tot i que va quedar una mica arrissat, encara no sabia que si l'aplanes entre dues superfícies mentre encara és calent queda pla.

Ara a pensar quin és el següent projecte amb el shrink plastic....

Yo fui buscando como una loca qué plásticos de casa eran poliestireno, resulta que los envases de gelatina Royal son poliestireno ( PS y un 6 en el símbolo de reciclar ), no tengo la foto, pero el invento funcionó aunque quedo un poco arrizado, aún no sabia que si lo aplanas entre dos superficies mientras aún está caliente queda plano.

Ahora a pensar cual es el siguiente proyecto con el shrink plastic....

1 comentari:

  1. Guau Nora! que interesante... no tengo idea de como o donde utilizar estas cosas pero me encanta saber "chismes" de estos que me parecen alucinantes... que no inventaremos!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...